Oldalak

2015. február 16., hétfő

Mini konyhák

Konyhatervezőként többször hallom, hogy "Ilyen álmai konyhája, de sajnos nincs helyem hozzá." vagy "De szeretnék konyhaszigetet, de hova?" Sajnos az adottságok gyakran nem engedik meg, hogy olyan konyhánk legyen amit épp megálmodtunk. Minden nap azon vagyunk, hogy a tervezett konyhával ezt az érzést elkergessük. Ha kevés is a hely mindig arra kell törekedni, hogy ez legyen az álom konyha a használója számára. 
Ez a gondolat menet vezérelt a mai szösszenethez. Szokásos mód, zene fülbe, egér kézbe és usgyi neki a net világának. És mondhatom eredményes barangolás volt, hoztam pár igazi csemegét! :)  

Kevés a hely a lakásban? Vagy épp nincs kedvetek főzés közben sokat mászkálni? Akkor ezek a megoldások biztos elnyerik a tetszéseteket: 


Elsőként a legkisebb megoldás (hozzá kell tennem, hogy csak terv) A Római Egyetem hallgatóinak munkája. Magába foglalja többek között a főzés, sütés, mosogatás, tárolás, hűtés funkciókat is.
A következő csukott állapotban inkább hasonlít egy tálalószekrényhez, mintsem egy konyhához. De amikor kinyitjuk... 

A Mobilispazio mini konyhái is szépen beleolvadnak a kis lakások berendezéseihez. Kinyitva pedig elénk tárul a főzés színhelye :)  

A francia Kitcho cég K1 mini konyhája 2011-ben megnyerte a RED Dot formatervezési díjat. Most következik a Boffi a konyhák réme!  (jaj de rossz poén volt :) )

Az  Amr Helmy Designs jóvoltából a Mini MeAz igazi csemegét a végére hagytam.
Mindenkinek a kacsalábon forgó palota az álma. Tudok jobbat! Mit szólnátok egy kacsalábon forgó konyhához? 
Erre a konyhára egyszerűen nincsenek szavak.. egy műalkotás! 
Van benne hűtő, sütő, mosogatógép, mosogató, mikró fiókok polcok  mindez kb másfél négyzetméteren. Itt egy videó is erről a konyháról: 
A tervezésnek csak a fantázia szabhat határt. Extrém konyhák mindig voltak és mindig is lesznek. De erre térjünk vissza később! 


Konyhatervező B.G. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése