Oldalak

2015. augusztus 31., hétfő

Kamra a konyhában

Manapság a legtöbb lakásból "kifelejtik" a kamrát. Sokszor úgy gondolják a tervezők és a megrendelők, hogy ez a leginkább elhagyható helyiség az otthonokból. Véleményem szerint ez így nem helyes. Általában az első nagyobb bevásárlás - friss zöldség, gyümölcs, alapélelmiszerek - komoly kihívás elé állítja a háziasszonyokat, hogy hova is kerülhet a frissen megvásárolt portéka.





Ezen a problémán még tudunk segíteni a konyhatervezésnél. Ha a klasszikus spájz hiányzik, akkor nem árt a konyha kialakításánál erre is gondolni. Nézzünk pár megoldást.

A legegyszerűbb ha a konyhabútor egyik végénél, ahol a hűtő is van tervezünk egy szekrényt, ahova elhelyezhetjük a lisztet, cukrot, tésztákat, müzliket és egyéb élelmiszereket. A legegyszerűbb megoldás nyilván egy polcos szekrény, de ember legyen a talpán, aki a hátul megbúvó dolgokat kihalássza.
Nézzük meg néhány pakolást könnyítő megoldást:

A polcokat kiválthatjuk ún. belső fiókokkal, amiket kihúzva könnyen elérhetjük a hátsó területeket is:




Vannak az ún. kihúzható kamravasalatok. Ezek közül a legegyszerűbbek az alábbiak. Jól látható, hogy kompletten az egész belső tartalmat kihúzhatjuk. Itt azonban csak oldalról férünk hozzá a polcokhoz és ez nem mindenkinek kényelmes. Fontos gondolnunk arra is, hogy a nagyobb teher miatt érdemes jó vasalatot választani. (Kesseböhmer, Peka, Sige stb.)




Többet nyújt, amikor magán az ajtófront belső részén is elhelyezkedik egy kisebb polc, ahová a fűszereket, olajokat, önteteket rakhatjuk. Így átláthatóbb és könnyebben kezelhető a rejtett kamránk.





Aki igazán kényelmes megoldást keres és hajlandó erre áldozni is javasoljuk, hogy az alábbi vasalatot válassza. Itt nem csak kihúzzuk a polcrendszert, de meg is tudjuk forgatni. Így a legelérhetetlenebbnek tűnő élelmiszerek is rögtön szem elé kerülnek.




Ezen a kis bemutató videón még jobban nyomon követhető ez a megoldás:



Konyhatervező K.P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése