Oldalak

2015. december 8., kedd

Plus Steam avagy gőzerővel a konyhába

Az Electrolux csoport egy nagyszerű funkcióval jelentkezett a sütők terén. 
Először szeretném az elején tisztázni, hogy a Plus Steam sütők NEM gőzsütők, hanem egy gőz funkcióval rendelkező multifunkciós sütők! Felmerülhet az első kérdés, hogy mire is jó ez a funkció?  Nézzük! 




A Plus Steam funkció nedves környezetet teremt gőz hozzáadásával a sütés első 10-15 percére, majd a  továbbiakban klasszikus száraz sütéssel folytatja a programot. 
És mit tesz a páradús környezet? Croissant-t, pitét, magos rozskenyereket és fehér kenyeret sütöttek hagyományos multifunkciós sütőben és Plus Steam opcióval rendelkező sütőben (EOA3454AOXEOA3454AAXEOB3454AOX). Az alábbi képeken a bal oldalon látja a forró levegős sütőprogramon készült péksüteményt és pitét, a jobb oldalon pedig a PlusSteam sütőben készült párját. A különbség szemmel látható. A gőz miatt a tészta minden esetben sokkal lazább lett (magasabbra emelkedett), az étel jobban megpirult, és nem ragadt le. A PlusSteam programon készült péksütemények hamarabb elkészültek, és alacsonyabb hőmérsékleten sültek - így még az energiával is spóroltuk. S bár a képeken nem látszik, de finomabbak is lettek (Ezt volt alkalmam személyesen is megtapasztalni! :) ).



A működése nagyon egyszerű: 


Öntsünk 100 ml vizet a sütőtér alján található mélyedésbe.

Kapcsoljuk be a sütőt,  állítsuk be a PlusSteam sütőprogramot, és a megfelelő hőmérsékletet.

Nyomjuk meg a PlusSteam gombot, majd várjunk 5 percet, amíg a gőz betölti a sütőteret. 
A LED lámpa mutatja, hogy a gőz funkció aktív. 
Tegyük be az ételt a sütőbe, és süssük készre.

Végül fogyasszuk a finomabbnál finomabb házi péksüteményeinket! 

Végül egy videó a sütőről: 




Forrás: 
Electrolux

Konyhatervező B.G. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése