Oldalak

2015. június 1., hétfő

Konyhai sarkok kihasználása 2. rész

A múltkor belevágtunk egy olyan témába, amivel szinte minden új konyhát tervező személynek foglalkoznia kell. Az első részben azokat a megoldásokat tekintettük át, amikor ún. egyenes sarokszekrénnyel van dolgunk. Ezúttal bemutatnék pár olyan lehetőséget, amikor  "L-alakú" vagy trapéz formájú szekrényt ajánlanak nekünk.





Ebben az esetben még akkor is könnyebben elérhető a legbelső sarokpont, ha egyszerű fix polc kerül a szekrénybe, mivel nagyobb helyen tudunk benyúlni. Mégis sokkal egyszerűbb a dolgunk, ha kiforduló polc kerül a szekrénybe.
A forgó polc készülhet műanyagból, ami egyszerűbb tisztítást tesz lehetővé, de a teherbírása kisebb. 



Ismertek a krómrácsos változatok is, de ezek tisztántartása művészet, főleg ha élelmiszert tárolunk rajta.


Véleményem szerint praktikusabb, ha teli lap az alja és egy körbefutó fémkorlát megakadályozza a rajta tárolt edények vagy élelmiszerek leborulását.


A vasalatok használatát komfortosabbá tehetik a különböző nyitási módok. A fenti képen látható, hogy itt gyakorlatilag két dolgot is kell tenni: egyrészt nyitni az ajtót, másrészt forgatni a kosarakat. Ennél többet kínál például a PEKA REVO vasalata. Ebben az esetben az ajtókat finoman benyomjuk és a polc az ajtókkal együtt forgatható.



Az alábbi videón jól látható a működése:



Szót kell még ejtenünk az ún. fiókos megoldásokról. A német Blum cég gondoskodott róla, hogy akár fiókokkal is kihasználható legyen egy sarok. Ebben az esetben sajnos elég nagy holt térrel is meg kell barátkoznunk.



Konyhatervező K.P.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötletek :) Pont most tervezzük a konyhánkat, de mi úgy döntöttünk hogy egy sarok mosogatónk lesz, mert úgy legalább senkit nem zavar a csaptelep alatti szűrő, és legalább az egyenes helyeken rendes szekrények lesznek. (és ez így olcsóbb megoldás is)

    VálaszTörlés