Az Electrolux csoport egy nagyszerű funkcióval jelentkezett a sütők terén.
Először szeretném az elején tisztázni, hogy a Plus Steam sütők NEM gőzsütők, hanem egy gőz funkcióval rendelkező multifunkciós sütők! Felmerülhet az első kérdés, hogy mire is jó ez a funkció? Nézzük!
A Plus Steam funkció nedves környezetet teremt gőz
hozzáadásával a sütés első 10-15 percére, majd a továbbiakban klasszikus száraz
sütéssel folytatja
a programot.
És mit tesz a páradús környezet? Croissant-t, pitét, magos rozskenyereket és fehér kenyeret sütöttek hagyományos multifunkciós sütőben és Plus Steam opcióval rendelkező sütőben (EOA3454AOX, EOA3454AAX, EOB3454AOX). Az alábbi képeken a bal oldalon látja a forró levegős sütőprogramon készült péksüteményt és pitét, a jobb oldalon pedig a PlusSteam sütőben készült párját. A különbség szemmel látható. A gőz miatt a tészta minden esetben sokkal lazább lett (magasabbra emelkedett), az étel jobban megpirult, és nem ragadt le. A PlusSteam programon készült péksütemények hamarabb elkészültek, és alacsonyabb hőmérsékleten sültek - így még az energiával is spóroltuk. S bár a képeken nem látszik, de finomabbak is lettek (Ezt volt alkalmam személyesen is megtapasztalni! :) ).
A működése nagyon egyszerű:
Öntsünk 100 ml vizet a sütőtér alján található mélyedésbe. |
Kapcsoljuk be a sütőt, állítsuk be a PlusSteam sütőprogramot, és a megfelelő hőmérsékletet. |
Nyomjuk meg a PlusSteam gombot, majd várjunk 5 percet, amíg a gőz betölti a sütőteret. |
A LED lámpa mutatja, hogy a gőz funkció aktív. |
Tegyük be az ételt a sütőbe, és süssük készre. |
Végül fogyasszuk a finomabbnál finomabb házi péksüteményeinket! |
Végül egy videó a sütőről:
Forrás:
Electrolux
Konyhatervező B.G.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése